15-16 oktober

Vad är Modelleringsforum?

Modelleringsforum är 2c8s återkommande användarkonferens som i år går för nionde året i rad i Karlstad. Här träffas gamla och nya kunder för att dela erfarenheter och några brukar till och med stå på scen och dela med sig av sina lyckade projekt. Vi presenterar nyheter i 2c8 Apps, har inspirerande externa föreläsare, håller i flertalet utbildningar, delar med oss av tips och trix med mera.

Första kvällen på konferensen bjuds det på middag som sedan övergår i mingel och dans för den som vill. Dagen innan konferensen kommer vi spela golf och alla golfande konferensdeltagare är bjudna. På kvällen träffas vi och äter lite mat samt håller prisutdelning för golfrundan. Vi säger såklart varmt välkommen även till dig som inte spelar golf!

Se filmen från förra året här!

Varför delta?

Inspiration

Bli inspirerad av olika kundprojekt och lösningar som presenteras. Kundprojekten kommer från olika typer av organisationer och tillämpningarna som presenteras är av olika karaktär.

Utbildning

Gå på miniutbildningar där du kan välja mellan ett antal olika områden. Det erbjuds grundläggande utbildningar, mer avancerade och förhoppningsvis även en djupdykning i ett av de presenterade kundprojekten.

Nätverka

Sällan samlas så många som har liknande intressen och erfarenheter. Träffa oss, våra partners och andra inom branschen och utbyt tankar, idéer och frågeställningar.

Påverka

Du har möjligheten att påverka hur framtiden för 2c8-produkterna ser ut. Vilken ny funktionalitet, nya plugins eller förbättringar skulle underlätta ditt användande?

Fantastiskt mycket matnyttigt att ta med sig hem. Intressant att se hur andra arbetar med sina processer i stort och smått.

Susanne Augustsson, Kristinehamns energi om Modelleringsforum 2018

Vem kan delta?

Ni som använder 2c8 Modeling Tool och 2c8 Lite har många olika roller och vi försöker anpassa vårt material på Modelleringsforum så att det ska finnas något för alla. Modelleringsforum är till för dig som vill få en inblick hur andra gjort och vilka möjligheter som finns inför ert beslut att utveckla er verksamhet.

Vi bjuder på tips på funktionalitet i verktyget för dig som är modellör och arbetssätt för dig som arbetar med verksamhetsutvecklingen. Vi visar på uppföljning av krav för dig som ansvarar för kvalitetsarbetet och effektiva analysfunktioner för dig som är konsult runt ledningssystem.

Har du en speciell önskan om vad du vill se eller lära dig på årets Modelleringsforum kan du fylla i det när du anmäler dig och vi gör vårt bästa för att tillgodose det.

Agenda

Nedan presenteras agendan för båda konferensdagarna och "förkvällen".
Vi reserverar oss för eventuella ändringar.

Pre-event

  • Middag för de som anlänt och vill

Dag 1

"Inspirerande att träffa ”likasinnade”. Ni är ett härligt gäng och det smittar av sig. Kul att träffa alla som finns "bakom" 2c8. En ny injektion av processtänk som kanske inte alltid finns ”hemma”! Tack! :)"

Ulrika Dahlberg, Östra Göinge Kommun om Modelleringsforum 2018

Lokal

Precis som de senaste åren kommer konferensen att hålla till på Karlstad CCC där vi precis som tidigare år har tillgång till topplokaler och blir bjudna på en mycket välsmakande middag första kvällen. Även lunch serveras av KCCC båda dagarna.

För er som reser långt och behöver någonstans att sova har vi i år ett antal rabatterade rum på Scandic Winn, Elite Stadshotellet Karlstad och First Hotel River C.

Film från Modelleringsforum 2018

Kundcase

Vaxholm stad

Kvalitetssäkra och utveckla processer

Vad händer när en process är kartlagd? Vi har delat ut processansvar men hur får vi igång arbetet att följa upp och kontinuerligt förbättra våra processer? Följ med till Vaxholm där Jennie Falk Eriksson berättar om det kommunövergripande arbetet med att ta fram ett standardiserat sätt för hur medarbetare kan sätta mål och följa upp processer, samt vilka verktyg de sätter i händerna på processägare och processledare.

SBAB

Användning av 2c8 ger ledningen trygghet kring struktur, ordning och reda

Bankbranschen är starkt reglerad och nya lagkrav tillkommer årligen. Ulrika Lindahl kommer att ge er insyn i hur SBAB:s nyttjande av 2c8 ger ledningen och kontrollerande myndigheter trygghet i att struktur, ordning och reda upprätthålls. Hon kommer även berätta hur man får ledningen och verksamheten att med nöje och engagemang sitta i timmar på workshops för att framställa och underhålla ett ledningssystem. SBAB har lyckats med detta genom att vända arbetet med lagkravsuppfyllnad till affärsnytta, ett win-win-upplägg för alla parter.

Talare

Henrietta Huzell

Årets konferencier är Henrietta Huzell som är doktor i arbetsvetenskap vid Karlstads universitet. Henrietta har tidigare varit föreståndare för Centrum för tjänsteforskning och är numer verksam som prodekan vid fakulteten för humaniora och samhällsvetenskap. Hennes forskningsområden har handlat om anställdas motstånd mot organisationsförändring, utseendekrav i arbetslivet och jämställdhet i mindre företag. Henriettas inställning till innovationer är mångfacetterad och kan beskrivas som att hon var synnerligen positiv till VHS, men oerhört skeptisk till smartphones.

PG Wettsjö

Årets keynote speaker är ingen mindre än föreläsaren, författaren och entreprenören PG Wettsjö - föreläsarnas Zlatan. Han har förmågan att inspirera och motivera inom en rad olika områden och har föreläst under 22 år av sitt liv. För oss ska han bjuda på föreläsningen "Ge omgivningen en positiv chock - En föreläsning om vinnande kommunikation & Bemötande" som vi hoppas ska ge oss mängder med inspiration och energi. Vi lovar en magisk show med värdefullt innehåll och många skratt med en av landets populäraste föreläsare!

Miniutbildningar

Under dag 2 på konferensen har vi ett antal parallelpass på en timme där du får välja att gå på tre av dem utifrån kunskapsnivå och behov. Det kan vara utbildningar på olika områden, djupdykningar i kundprojekt eller andra aktiviteter.


Processutveckling

Föreläsning och diskussion kring förvaltning av ledningssystem. Idéer om hur man kan sätta upp en förvaltningsorganisation och vilka verktyg de kan använda för att upprätthålla ledningssystemet över tid. Lite om processägarskap, mål, mät och ständiga förbättringar.

Målgruppsanpassa publiceringar

Vi visar exempel och ger en rundtur i funktionalitet som hjälper dig att ta ut underlag för presentation och analys i olika syften. Exempel på syften är konsekvensanalys för förändring av systemstöd, processorienterad riskanalys, säkerställande av efterlevnad utifrån lagstiftning.

Använd 2c8 i projekt

Vi går igenom en tillämpning hur man kan modellera fram krav inför en upphandling av ett nytt IT-stöd. Vi tittar på både metoden men även hur man kan anpassa presentation och rapporter för ända målet. Metoden har IT-projekt som exempel men går att tillämpa på andra typer av projekt.

Grunderna i 2c8 Modeling Tool

Ny för 2019 Efter önskemål från våra konferensbesökare tidigare år presenterar vi en utbildning som passar dig som är ny användare eller för dig som behöver en grundläggande refresh av dina kunskaper. Här går vi igenom den grundläggande funktionaliteten och tankesättet kring 2c8 Modeling Tool.

Djupdykning i kundcase

Ny för 2019 Djupdyk i Vaxholm stads arbete med förvaltning av sina processer. Dag ett håller Vaxholm stad i presentationen och dag två har ni möjlighet att diskutera arbetssätt, ställa era frågor och få ännu mer information kring hur de arbetar och tänker.

Fördjupning i organisationsmodellen

Ny för 2019 Vi beskriver organisationsmodellen och metodtankesättet bakom den. Vi kommer exempelvis prata om hur vi tänker och resonerar kring användningen av befattningar och roller i organisationsmodellen.