Kom igång med 2c8 Lite

Se också: Kortkommandon för 2c8 Lite.
Ladda gärna ner dokumentet innehållande tips och tricks i 2c8 Lite.

För att använda 2c8 Lite krävs det att den senaste versionen av Java finns installerad på din dator.

Som 2c8 Lite användare blir du tilldelat repositoryn och dess tillhörande modeller av en 2c8 Administratör i Modeling Tool.

När du blivit tilldelad repositoryn och tillhörande modeller kan det se ut såhär:

De blå boxarna innehåller dina lokala modeller. Den övre ”MINA MODELLER” innehåller dina modeller som du skapat och den nedre ”SKICKAT FÖR FÖRVALTNING” är en översikt av de modeller som du skickat in för förvaltning.

Den orangea boxen visualiserar dina öppna modeller, de modeller som är redigerbara.

De gröna boxarna visa modeller som ligger för granskning respektive godkännande.

De lila boxarna innehåller de modeller som du ansvarar för. Du kan förvalta, granska och eller vara godkännare av modeller.

Starta 2c8 Lite

Följ instruktionerna i ”Kom igång”-dokumentet som du fick i samband med din licens.

Saknar du dokumentet kontakta vår support.

Läs gärna:

Skapa modell

Lägg till beskrivning

Länka dokument till objekt

Hantera lager

Skapa nedbrytning

Skapa modell

För att skapa en ny modell klicka på plus-ikonen ”Ny modell” och en ny modell öppnas upp automatiskt.

Hovra över ikonerna för att läsa en kortfattad beskrivning om respektive ikon.

Lägg till beskrivning

För att lägga till en beskrivning på ett objekt:

1. Högerklicka på aktuellt objekt
  2. Välj ”Beskrivningar”

Länka dokument till objekt

För att länka dokument till objekt högerklicka på önskat objekt och välj:

”Dokument – Ny dokumentlänk / Använd existerande dokument länk”

Väljer du en ny dokumentlänk får du upp en pop up. Här fyller du i uppgifter som titel, väljer typ av dokument och bläddrar i ditt nätverk eller klistrar in en länk till ditt dokument. För att testa dokumentet klicka på ”Öppna länk”.

Vill du lägga till en existerande dokumentlänk får du upp en popup där du kan bläddra i en rullista bland befintliga dokument.

Hantera lager

Med lager styr du bland annat hur modellinnehållet presenteras i det publicerade materialet. Ett lager är kopplat till en specifik modelltyp och en objekttyp kan bara kopplas till ett lager.

För att skapa ett lager och koppla objekt till aktuellt lager behöver lager skapas i Modeling Tool.

Observera att objekt som du lagt ut innan ett lager skapats INTE hamnar i lagret per automatik.

För att flytta objekt till ett specifikt lager högerklicka och välj ”Flytta till lager” och välj önskat lager.

Skapa nedbrytning

Skapa en nedbrytning genom att högerklicka på ett objekt och välj:

”Nedbrytningar – Skapa ny”

Din nya modell öppnas upp i en ny flik.

Observera att en modell kan ha fler nedbrytningar.

2conciliate Business Solutions
  • en
  • sv