Hur får jag ut en rapport på aktuell modell från min publicering? | 2c8
Hur får jag ut en rapport på aktuell modell från min publicering?

I publiceringen går det att lägga till en knapp för att skriva ut bilagor där utseendet i utskriften styrs av en rapportmall som pekas ut i din webbprofil.

Ställa in rapportprofil för utskrift

Exemplet nedan visar hur du skapar en rapport där du får en liggande A4 med bara en bild på respektive modell som innehåll på sidan.

Öppna publiceringsdialogen och välj att skapa en ny rapportprofil, döp den till något lämpligt så att du senare minns syftet med profilen.

I rapportprofilen ändra orientering på sidan till liggande under avsnittet ”Layout”.

Gå in i flik ”Modeller” och radera fältet ”Modellinnehåll” genom att klicka på krysset. Detta gör att inga symboler kommer listas upp nedanför bilden på den aktuella modellen. Tryck sedan ”Ok” och gå ur inställningsdialogen.

Den rapport som skapas kommer nu att se ut som nedan:

Aktivera knapp för rapportutskrift i webbprofil

För att aktivera funktionen med rapportbilagor i webbpubliceringen så öppna din webbprofil, gå till avsnittet ”Layout” och fliken ”Meny”. Där styr du vad som ska visas i menyraden i publiceringen.

Klicka i valet ”Skapa rapport” och välj vilken rapportprofil som ska användas i rullgardinsmenyn. Klicka sedan i om du vill ha bilagor i form av PDF- eller Word-dokument eller kanske både och. Om du klickar på ikon-knappen till höger om respektive rapportformat kan du ange vilken ikon som ska användas på menyraden, där hittar du t ex skrivarikonen.

Tryck ”Ok” för att spara din inställning och gå ur inställningsdialogen.

Du kan nu publicera och få med bilagor i form av PDF- eller worddokument som kan användas för utskrift. Observera att det kommer ta längre tid att göra webbpubliceringen än tidigare eftersom det ska skapas bilagor till varje modell som är en del av publiceringen.

 

2c8