Modelleringsforum 2024 - 2c8

Hej! Vill du boka ett möte, få en offert eller ställa en fråga?

Modelleringsforum 2024

Stockholm

11-12 september

Vår populära användarkonferens Modelleringsforum är tillbaka för 13:e gången! Modelleringsforum 2024 kommer precis som förra året att äga rum i Stockholm. Datumet för konferensen är 11-12 september. Du kan läsa mer om anmälan och priser här. Denna sida kommer uppdateras fortlöpande med mer information om kundcase, tider, utbildningar och annat smått och gott. 
Konferensen börjar kl 09:00 den 11 sep och slutar kl 16:00 den 12 sep. 

NÄTVERKA

KUNDCASE

Information

NYHETER I PRODUKTEN

UTBILDNINGAR

”Hög kvalité på presentationer, utbildningar och ett fantastiskt tillfälle att träffa likasinnade. Jag ser redan fram emot nästa Modelleringsforum!”

Citat från en deltagare under Modelleringsforum 2023

Keynote speaker

Robin Teigland

Keynote Speaker för Modelleringsforum 2024 är ingen mindre än Robin Teigland!

Robin är professor i strategi och digitalisering vid Chalmers tekniska högskola och ledamot vid Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA. Som talare har hon rankats bland Sveriges bästa och hon är även en globalt eftertraktad keynote inom framväxande teknologier och dess påverkan på samhällen och företag, innovation, hållbarhet, framtidsscenarier och entreprenörskap.

UNDERHÅLLNING

Ann Westin

Under middagen den 11 september kommer vi gästas av den fantastiska Ann Westin! 

I över 25 år har Ann roat och charmat publik över hela landet. Med sitt galna bildspråk och sin häftiga attityd intar hon scenen som en bulldozer. Och hon får verkligen alla med på tåget, vare sig det gäller anekdoter från hennes tid i vården, funderingar kring djur och natur eller vad som händer under resan till mars.

Om modelleringsforum

Vad är Modelleringsforum?

Modelleringsforum är 2c8’s årliga användarkonferens där våra kunder får möjligheten att inspireras av varandras lösningar, utveckla sin kunskap och vara med och påverka utvecklingen av våra produkter. Konferensen är ett perfekt tillfälle för dig och dina kollegor att träffa andra som står inför liknande uppgifter som ni gör. Dagarna är fullspäckade av nyttigt innehåll så som utbildningar, föreläsningar, diskussionsrum och kundcase som ger en inblick i hur andra verksamheter använder 2c8 Apps i sitt arbete.

Det kommer även att bjudas på god mat, mingel och mycket underhållning. Kolla in trailern för Modelleringsforum 2024!

Kundcase

Kundcase

Sven Täpptorp

Sven Täpptorp

Att samordna processarbete i en stor organisation

Västra Götalandsregionen är en stor offentlig organisation med många självständiga nämnder som har olika behov och förutsättningar. Framförallt skiljer de sig i mognadsgrad och ambition. Ändå behöver de alla samordnas under VGR-hatten, där varje lokalt behov ska tillgodoses men på det sätt som är bäst för VGR. 

Lyssna på Sven Täpptorp från Koncernkontoret som kommer prata om hur de löst utmaningarna med processarbetet hos VGR. Han kommer bland annat beröra ämnen så som processorientering vs processarbete och processbeskrivning vs processvisualisering. 

Ann-sofie Källman och Karolina Landowska

Förberedelser för framgång: Haninge kommuns process-resa

När Haninge kommun bestämde sig för att ta ett omtag kring processer och processbaserat arbetssätt, stod kvalitetschefen och utvecklingschefen inför en spännande utmaning. Deras uppdrag var att skapa en gemensam processmodell och förutsättningar för ett processbaserat arbetssätt i hela kommunen. Genom noggranna förberedelser och struktur lyckades de inte bara genomföra ett framgångsrikt införandeprojekt, utan även lämna över en hållbar grund för framtiden.

I detta kundcase delar Ann-Sofie Källman, utvecklingschef, och Karolina Landowska, kvalitetschef, med sig av sina insikter, framgångar och lärdomar. De kommer berätta om hur viktigt det är att vara förberedd när man tar sig an stora utmaningar och bjuder även på sina fallgropar. 

Ann-Sofie Källman

Karolina Landowska

Anna Bergsten

Anna bergsten

Processkartan som verktyg för att skapa samsyn, följa upp och utveckla verksamheten

Lindbäcks Bygg AB är ett familjeägt företag med säte i Piteå. De bygger hållbara boenden med stomme i trä på ett industriellt sätt. Deras produktionsmetod, att producera husvolymer med hög färdigställandegrad i fabrik är  standardiserad, men inte arkitekturen. Volymerna från fabrik byggs samman till större hus eller hela kvarter på mellan 2 och 8 våningar på site. Att all produktion går i en fabrik som sedan färdigställs på många olika siter (eller tillfälliga fabriker) över ett stort geografiskt område ställer höga krav på standardiserade arbetssätt. 

Lyssna på när Anna Bergsten, Vice VD på Lindbäcks Bygg AB, berättar om hur 2c8 Apps hjälp dem standardisera sina arbetssätt. Hon kommer bland annat prata om hur de skapat samsyn och förståelse genom hela kedjan – från försäljning och inköp till byggplats och eftermarknad. Deras mål har varit att göra förväntningar på input och output i varje steg tydliga, att styra verksamheten så att de följer deras projekt genom processen och tar medvetna beslut när de gör avsteg. Viktigast av allt kommer hon även prata om hur de identifierat var de har risker, var de har problem och var det finns förbättringspotential – så att de hela tiden kan bli bättre.

Utbildningar

Utbildningar

Under dag 2 av Modelleringsforum kommer du har möjligheten att delta på flera olika pass som består av utbildningar, mini-kundcase, diskussionsrum och partnerpass. 

Nedan finner du de utbildningar som kommer hållas under Modelleringsforum. Mer information om innehåll och tider kommer inom kort!

Nivå - Avancerad
 • Processanalys i 2c8 Apps.
 • Best practice – att skapa ett ledningsystem.
 • Informationsmodellering i 2c8 Apps.
 • Modellera rätt – effektivisera och förbättra din modellering.
 • Processförvaltning – ta hand om era processer över tid.
 • Kom igång med din modellering.
 • Partnerpass Ways:Effektiv hantering av styrande dokument i ett ledningssystem är avgörande för framgång“.
 • Partnerpass Flexite:Ta dina processer till nästa nivå med Flexite – snabbare, enklare, smartare“.
 • Informationshantering och klassificering.
 • Praktisk användning av beskrivningar och fält – få ut mer av din modellering.
 • 2c8 Approve, förvaltningsflöde och prenumeranter.
 • Organisationsmodellering.
 • Nya releasen 2024 – lär dig om allt som är nytt i den senaste versionen.
 • Partnerpass Hypergene:Så kan du digitalisera processer och få stöd i ledningssystemet”.
Group

Vilka kan delta?

Modelleringsforum publik

På Modelleringsforum finner du användare från alla typer av verksamheter, branscher och delar av Sverige. Innehållet är anpassat så att det ska ge värde för alla deltagare, oavsett om ni nyligen infört 2c8 Apps i verksamheten eller om ni har arbetat i verktygen i flera år. Om du är en helt ny användare av 2c8 Apps så är konferensen ett perfekt tillfälle för dig att introduceras för en värld av verksamhetsmodellering. 

Plats

PLATS

Modelleringsforum 2024 kommer äga rum på Stockholm Waterfront. Vi kommer befinna oss i centrala Stockholm med tillgång till topplokaler. För er som reser så ligger detta precis vid centralstationen och till er som även behöver någonstans att sova finns det gott om alternativ i närheten.

Första kvällen på konferensen bjuds det på middag som sedan övergår i mingel, underhållning och dans för den som vill.  Båda dagarna kommer det serveras frukost, lunch och fika.

Stockholm Waterfront
Boende

Boende

För er som ska bo på hotell har vi tagit fram ett alternativ med rabatterat pris strax intill konferenslokalen. Notera att det finns begränsat antal platser på hotellet. Du måste boka hotellet innan 11-08-2024 för att ta del av rabatten. Sista datum för individuell bokning är 7 dagar före ankomst. Observera att alla tilläggsbokningar före och efter denna bokning skall bokas via www.radissonhotels.com eller via den individuella bokning på 08 5053 7246.

Radisson blue hotel room

Radisson Blu Waterfront Hotel

Radison Blu Waterfront Hotel ligger på Nils Ericsons Plan 4 i Stockholm, i samma lokal som Modelleringsforum kommer hållas i. Som deltagare på Modelleringsforum kan du klicka på denna länk där rabattkoden redan är angiven för att få rabatt:

Promotional code: SE561476
Pris inkl frukost 2945:- ink moms per natt

”En bra blandning av innehåll och proffsiga presentationer. Det finns något för alla!”

Citat från en deltagare under Modelleringsforum 2023

Anmälan

Om anmälan

Pris

 8 900 kr per deltagare.

Mängdrabatt

Om ni är flera från samma organisation/företag som önskar gå på Modelleringsforum så har vi även en mängdrabatt som ni kan ta del av. Om du anmäler 5 st eller fler (upp till 9 deltagare) får du 15% rabatt på hela köpet. Anmäler du 10 st deltagare eller fler får ni 30% rabatt på hela köpet. Erbjudandena går att kombinera, vilket innebär att om ni nyttjar mängdrabatten när Early Bird-erbjudandet gäller får du mängdrabatten på det redan rabatterade priset.

Om du är osäker på vilka personer från din organisation som ska delta på Modelleringsforum kan du i anmälningsforumuläret lämna fälten för deltagare tomma och återkomma med uppgifter kring dessa senast 12 augusti. Det är dock viktigt att du anger antalet deltagare från organisationen i anmälan så att ni får rabatterat pris.

OBS, mängdrabatten gäller enbart vid ett beställningstillfälle, vilket innebär att du måste ange mängden deltagare i anmälan för att ta del av mängdrabatten. Om flera från samma organisation anmäler sig separat gäller alltså inte mängdrabatten.

Anmälan stängs 26/8.

Se intervjuer från tidigare års Modelleringsforum

diamond icon

Sponsorer

Läs mer

Legacy AB, certifierad tjänstepartner till 2c8, är en guldsponsor av Modelleringsforum 2024.

Legacy AB specialiserar sig på att skapa ledningssystem och genomför revisioner för att säkerställa ledningssystemens effektivitet. Legacy tillhandahåller intern stöttning, som samordning av kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor samt bistår i organisationers digitaliseringsresa. Oavsett behov är de dedikerade att leverera högkvalitativa och skräddarsydda lösningar som möter deras kunders unika krav och utmaningar. Läs mer om Legacy här.

Under Modelleringsforum kommer du som deltagare ha möjlighet att träffa representanter från Legacy.

Läs mer

Hypergene är en guldsponsor av Modelleringsforum 2024.

Med Hypergene kan du effektivisera budget- och prognosprocesserna, följa upp verksamheten och era viktigaste KPI:er genom avancerade analys- och rapporteringsmöjligheter samt arbeta med mål- och kvalitetsstyrning på ett sätt som bryter ner övergripande planer till mål, nyckeltal och aktiviteter i hela organisationen. Resultatet är både ökad effektivitet och kvalitet. Läs mer om Hypergene här.

Under Modelleringsforum kommer du som deltagare ha möjlighet att träffa representanter från Hypergene.

Läs mer

Flexite är en guldsponsor av Modelleringsforum 2024.

Med Flexites no-code plattform digitaliserar och vidareutvecklar ni era ärendebaserade processer. Flexite importerar dina processer från 2c8, och omvandlar dem till körbara webbapplikationer direkt i flexite. I flexite kan du digitalisera hur många processer du vill, samt integrera till andra system i din verksamhet. Det går snabbt att komma igång med flexite. Processerna är dynamiska och förändras enkelt i 2c8 för att möta ändrade behov i er verksamhet. Läs mer om Flexite här.

Under Modelleringsforum kommer du som deltagare ha möjlighet att träffa representanter från Flexite.

Läs mer

Ways är en silversponsor av Modelleringsforum 2024.

Kombinationen av 2c8 Apps och MetaShare/SharePoint revolutionerar hanteringen av styrdokument genom att visualisera processer och koppla dokument till relevanta steg. Detta enhetliga tillvägagångssätt säkerställer att alla hanterar dokument konsekvent. Lär dig fördelarna med smart dokumenthantering, vikten av metadata, och hur du smidigt implementerar detta och publicerar med 2c8 till SharePoint. Läs mer om Ways här.

Under Modelleringsforum kommer du som deltagare ha möjlighet att träffa representanter från Ways.

Läs mer

Columbus är en silversponsor av Modelleringsforum 2024.

Columbus löser vanligt förekommande problem som ineffektiva kvalitetssystem, tidskrävande dokumenthantering och digitalt samarbete. Med djup erfarenhet stödjer de företag i komplexa beslut och erbjuder effektiva lösningar för att effektivisera processer, automatisera informationsflödet och förbättra kundupplevelsen, vilket ger dig konkurrensfördelar och även nöjdare medarbetare. Columbus förstår att förändring kan vara överväldigande, särskilt när det gäller kultur, människor, processer och ny teknik. Låt dem guida dig mot effektiva processer och smartare dokumenthantering tillsammans med 2c8. Läs mer om Columbus här.

Under Modelleringsforum kommer du som deltagare ha möjlighet att träffa Columbus.

Läs mer

Digital Fox är en bronssponsor av Modelleringsforum 2024.

Digital Fox förenklar och digitaliserar processer i offentlig sektor. I systemet DF RESPONS omvandlar vi analoga, tidskrävande rutiner och arbetssätt till smarta, användarvänliga digitala processer inom verksamhetsområdena Medborgardialog, Skola & förskola, Vård & Omsorg samt HR & medarbetare.
I DF RESPONS kan ni bygga digitala flöden för de processer som ni har ritat i 2c8. Systemet är flexibelt och går snabbt att anpassa efter era behov och önskemål. Läs mer om Digital Fox här.

Under Modelleringsforum kommer du som deltagare ha möjlighet att träffa Digital Fox.