2c8 Business Solutions AB siktar på expansion med ny VD - 2c8

Hej! Vill du boka ett möte, få en offert eller ställa en fråga?

2022-01-18

Efter 15 år lämnar JanE Larsson rollen som VD för 2c8 Business Solutions AB. Grundaren av bolaget kommer att fortsätta sitt engagemang genom styrelsearbete. Efterträdaren blir välmeriterade Johan Christenson, som tillträder VD-tjänsten den 1 juni, 2022.

– Det känns inspirerande att komma in i ett skede där det är fokus på ytterligare tillväxt och expansion, säger Christenson.

Sedan starten har mjukvarubolaget 2c8 haft en god tillväxt och lönsamhet. 2c8 Apps används av över 1 100 företag i olika branscher runt om i hela världen. Tack vare det har 2c8 växt fram som en trygg arbetsgivare, något som har varit en förutsättning för bolagets starka utveckling. De senaste åren har bolaget haft en fin tillväxt och anställt medarbetare inom produktutveckling, försäljning, konsulting och support.

– Vi har en spännande utvecklingsplan som kommer att stärka vår redan konkurrenskraftiga produktportfölj. Därför är vi övertygade om att bytet av VD som vi nu genomför kommer i helt rätt läge, bolaget är i en väldigt bra position för att ta nästa steg och Johan är rätt person att göra det, säger JanE Larsson.

Efterträdaren Johan Christenson kommer närmast från Voestalpine, med säte i Österrike, där han varit VD för koncernens nordiska IT-bolag. Utöver det har han över 20 års erfarenhet från ledande och säljande befattningar, både operativt och strategiskt, inom IT-branschen.

– Jag är väldigt nöjd med att Johan Christenson har valt att ta med sina kunskaper, erfarenheter och framför allt sin energi till oss, säger JanE Larsson.

– 2c8 är ett väldigt spännande och framgångsrikt företag och jag ser verkligen fram emot att fortsätta utveckla bolaget mot fortsatta försäljningsframgångar både i Sverige och internationellt, säger Johan Christenson.

Han ser goda möjligheter att befästa och utveckla den starka marknadspositionen i Sverige samtidigt som möjligheterna för en större internationell närvaro är stora.

– Det handlar bland annat om att öka vår säljrepresentation i fler länder, inte minst i övriga delar av Norden och fler länder i Europa. Målet är att 2c8 ska fortsätta vara ett snabbväxande bolag och då kommer vi behöva öka vår egen direktförsäljning samtidigt som vi skapar fler partnerskap med leverantörer av affärssystem. Det känns inspirerande att komma in i ett skede där det är fokus på ytterligare tillväxt och expansion. Grunden i det är en redan stark organisation, men förhoppningen är såklart att vi ska fortsätta rekrytera, säger Johan Christenson.

 

För ytterligare frågor:

JanE Larsson, 070 – 787 50 25

Johan Christenson, 070 – 259 25 00