2c8 Modeling Tool 5.1 - 2c8

Hej! Vill du boka ett möte, få en offert eller ställa en fråga?

2020-02-20

Om du vill veta vad som är nytt i 2c8 Lite och tidigare versioner hittar du alla release notes här.

2c8 Modeling Tool 5.1 är nu släppt. Om du har 2c8 Modeling Tool 5.0 med automatiska uppdateringar och inte använder serverfunktionalitet kommer applikationen uppdateras automatiskt när du startar om den. Har du version 4.5 eller en tidigare version (och inte använder server) kan du ladda ner den senaste versionen här.

Om din organisation använder en serverlösning behöver ni boka en serveruppgradering för att börja använda version 5.1.

Notifieringar

Du kan sätta prenumeranter på modeller som gör att de får en notifiering när en ny godkänd version av modellen publiceras (gäller för ftp-publicering).

För att sätta igång notifieringar måste du klicka i “Notify subscribers” för den ftp-publicerginsplats du vill använda (Verktyg -> Publicera -> Nästa -> Redigera publiceringsplats/Skapa ny publiceringsplats).

2c8 Modeling Tool 5.1 prubliceringsplats

Du kan sätta prenumeranter för dina modeller i modellens egenskaper och fliken Workflow och sedan prenumeranter.

Du kan hantera dina prenumeranter från utforskaren. Där kan du se vilka prenumeranter du har, lägga till nya, lägga till prenumerantgrupper, ställa in vilka modeller de ska prenumerera på och ta bort prenumeranter och grupper.

Öppna versionshistoriken för en modell (knappen syns så fort modellen har en tidigare version) för att se vilka som har blivit notifierade ang en modell och om de läst mejlet.

I botten av versionshanteringsvyn kan du se en lista på de prenumeranter som fick en notifiering via e-post för denna version av modellen. Du kan även se om och när personen klickade på länken för att öppna modellen.

Sök i utforskaren och listor

Vi har introducerat ett sökfält i botten av utforskaren och listor. Sökfältet får träff på allt innehåll i alla synliga kolumner, vilket innebär att du t.ex. kan söka på en fras från en beskrivning eller ett fält och se vilka objekt som matchar. Om har fler än 500 rader i utforskaren eller en lista behöver du först klicka “Show all” nere till höger för att sökningen ska hitta alla rader.

Vi har flyttat filtreringsrutan för att filtrera på “Titel” till “New filter” -> “Title”.

Här kan du skapa en filtrering för en lista på titel, precis som tidigare när titel-filtreringen syntes direkt.

Uppdaterad grafisk profil

Vi har uppdaterat standardfärgerna för modellerna i 2c8 Apps. Se hur t.ex. en processmodell, en organisationsmodell eller en intressentmodell ser ut med de nya färgerna. Om ni inte använder en egen färgprofil, utan använder 2c8s standardfärgprofil kommer ni automatiskt att få de nya färgerna.

I version 5.1 följer även standardwebbprofiler och rapportprofiler den nya grafiska profilen. De nya webb- eller rapportprofilerna du skapar kommer att följa de nya standardprofilerna. Vill du att din befintliga webbprofil ska se ut som den nya standardprofilen kan du välja den som tema i inställningarna för webbprofilen.

SSL för FTP-publicering

Man kan nu använda SSL med vår FTP-publicering. Ställ in det för publiceringsplatsen enligt nedan: